Seminari i konferencije

Predstavnik VMA na \
Seminari i konferencije
Na kongresu Evropskog udruženja anesteziologa (European Society of Anaesthesiology - ESA) "Euroanaesthesia 2015" održanom od 29. maja do 02. juna 2015. godine u Berlinu, SR Nemačka Vojnomedicinsku akademiju je predstavljala doc. dr Vojislava Nešković sa Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA.
Detaljnije
Održan seminar namenjen edukaciji lekara u savetovalištima za šećernu bolest
Aktivnosti
Seminar SAVREMENA DIJAGNOSTIKA, TERAPIJA I PREVENCIJA U ŠEĆERNOJ BOLESTI: PREPORUKE I PRIMENA U PRAKSI, koji je održan od 29. do 31. maja u Beogradu, organizovalo je Ministarstvo zdravlja, Republička stručna komisija za prevenciju i kontrolu šećerne bolesti, u saradnji sa Medicinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu i Odborom za ...
Detaljnije
Održana \
Seminari i konferencije
Seminar pod nazivom "Škola anestezije i intenzivne terapije" u organizaciji Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju Vojnomedicinske akademije održan je od 21. do 22. maja 2015. godine na VMA.
Detaljnije
O bioinženjerstvu i medicinskoj informatici
Istraživanja i inovacije
Simpozijum o bioinženjerstvu i medicinskoj informatici u savremenoj dijagnostici i terapiji u organizaciji Instituta za medicinska istraživanja VMA i Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, a pod pokroviteljstvom BioEMIS TEMPUS projekta održan je na Vojnomedicinskoj akademiji
Detaljnije
Američki predavači o nezi traumatizovanih pacijenata
Aktivnosti
Kurs iz oblasti nege traumatizovanih pacijenata u organizaciji Trening centra sanitetske službe Sektora za školovanje i naučnoistraživački rad VMA završen je 15. maja 2015. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.
Detaljnije
Najava kursa o karcinomu bronha
Aktivnosti
Kurs kontinuirane medicinske edukacije pod nazivom "Savremeni pristup lečenju karcinoma bronha" u organizaciji Klinike za pulmologiju Vojnomedicinske akademije biće održan 22. maja 2015. godine od 10.00 do 15.00 časova u amfiteatru VMA.
Detaljnije
OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA HIPERTENZIJE 2015
Seminari i konferencije
Povodom obeležavanja Svetskog dana hiprtenzije, Dom zdravlja Niš i Udruženje za hipertenziju Srbije u saradnji sa Gradskom opštinom Medijana, organizuju akciju.
Detaljnije
Bioinženjerstvo i medicinska informatika
Seminari i konferencije
Simpozijum pod nazivom "Bioinženjerstvo i medicinska informatika u savremenoj dijagnostici i terapiji" u organizaciji Instituta za medicinska istraživanja VMA i Medicinskog fakulteta VMA Univerziteta odbrane u Beogradu, a pod pokroviteljstvom BioEMIS TEMPUS projekta biće održan u petak, 15. maja 2015. godine na VMA.
Detaljnije
Ebola kao globalna pretnja
Seminari i konferencije
Kurs pod nazivom „Ebola-regionalni problem koji je prerastao u globalnu pretnju“, u organizaciji Instituta za epidemiologiju Sektora za preventivnu medicinu VMA održan je na Vojnomedicinskoj akademiji. 
Detaljnije