Obaveštenja

Čuveni ortoped Dmitrij Popkov gost Dečje klinike u Tiršovoj
Aktuelnosti
Čuveni ruski dečji ortoped Dmitrij Popkov u naredna tri dana operisaće na Dečjoj klinici u Tiršovoj male pacijente sa najtežim urođenim deformitetima stopala.
Detaljnije
Hiljade lekara još nije obezbedilo licencu
Info
Doktori koji do 1. novembra ne dostave komori dokaze da su stručnim usavršavanjem ispunili uslov za obnovu radne dozvole moraće da polažu ispit pred komisijom
Detaljnije
«KOŽA PAMTI» na Štrandu
Aktivnosti
Akcija „Koža pamti” održana je na glavnom platou Štranda. Specijalista dermatovenerolog, dr Jadranka Janković svim zainteresovanim građanima pregledala je mladeže I davala savete u vezi sa zaštitom kože. Kroz akciju je prošlo preko 120 ljudi.
Detaljnije
Prepoznajte moždani udar: Tri sata su dovoljna da se spase život!
Porodica
Naučite da prepoznate moždani udar. On ne bira godine ni osobe, bitno je da znate da delujete brzo
Detaljnije
Lek
Info
Kardiohiurške operacije trenutno su stopirane zbog nestašice leka "protamin sulfata", rekao je Miljko Ristić, glavni koordinator za transplantaciju srca i kardiohirurgiju za Beograd, Niš i Kragujevac, a u Ministarstvu zdravlja kažu da taj lek stiže u roku od 10 do 15 dana.
Detaljnije
Lek pre operacije
Porodica
Evropska agencija za lekove (EMA) odobrila je upotrebu leka "pertuzumab" u lečenju ranog karcinoma dojke u preoperativnoj fazi.
Detaljnije
UPITNIK LKS za pokretanje javne rasprave o statusu lekara u Republici Srbiji
Info
Na osnovu Odluke koje je donelo Radno telo Skupštine LKS na trećoj redovnoj sednici, održanoj 23.06.2015. godine, na sajtu LKS objavljujemo tri upitnika. Rok za popunjanje upitnika je 10.09.2015. Za sve dodatne informacije, molimo Vas da nas kontaktirate putem maila lekarskakomorasrbije@gmail.com ili na telefon: 0113626185
Detaljnije
Torlak dobio dozvolu i sertifikat za vakcinu protiv gripa
Info
Institut za virusologiju, vakcine i serume Torlak saopštio je juče da je, nakon inspekcijskog nadzora Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije, "dobio dozvolu za proizvodnju leka koji je namenjen za klinička ispitivanja za lek Vakcina protiv gripa, splitovana, inaktivisana".
Detaljnije
Milika Ašanin novi direktor KCS
Info
Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, novi dikretor Kliničkog centra Srbije biće dosadašnji direktor Urgentnog centra KCS-a Milika Ašanin.
Detaljnije