Aktuelnosti

Bakterije iz Sibira novi borci protiv raka?
Aktuelnosti
Sibirski istraživači otkrili su nove sojeve bakterija koje proizvode prirodne antibiotike. Nova jedinjenja, prema rečima naučnika, mogu da pomognu u borbi protiv širokog spektra oboljenja, od ešerihije koli do raka.
Detaljnije
Još jedna transplantacija jetre u Urgentnom centru
Info
U Urgentnom centru KCS urađena je još jedna transplantacija jetre, pacijent se oseća dobro i planirano je već u utorak da ide kući.
Detaljnije
Ilić: Od posledica koje se povezuju sa virusom gripa umrlo 19 osoba
Aktuelnosti
U Srbiji je tokom ove sezone 19 osoba umrlo od posledica koje se povezuju sa virusom gripa, izjavo je danas direktor Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić.
Detaljnije
Klinika za urologiju počela saradnju sa AKH klinikom iz Beča
Aktuelnosti
Klinika za urologiju otpočela je saradnju sa AKH klinikom iz Beča u primeni najsavremenijih metoda lečenja, kao i usavršavanja naših lekara u oblasti urologije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je to i strategija, da se što više stranih, poznatih stručnjaka dovodi u Srbiju.
Detaljnije
Polenska alergija liči na najobičniju kijavicu, ali ako simptomi (zapušen nos, curenje nosa, kijanje) potraju i javljaju se uvek u istom periodu godine ili u istovetnim okolnostima, praćeni svrabom u nosu i očima, nekada i suzenjem očiju, radi se o alergijskoj kijavici i alergijskom konjunktivitisu objašnjava dr Nevenka Dimitrijevi...
Detaljnije
Stručni sastanak reumatologa održan na VMA
Aktuelnosti
Redovni sastanak Reumatološke sekcije Srpskog lekarskog društva u organizaciji Klinike za reumatologiju Vojnomedicinske akademije održan je na VMA.
Detaljnije
Najčešće se ispucale usne javljaju zbog vetra, hladnog vazduha, ali i zbog neadekvatnog unosa vode i ružne navike lizanja usana. Ali to može da bude i signal nekih drugih poremećaja u telu
Detaljnije
Moždani udar ne bira godine
Aktuelnosti
U invalidskim kolicima, jedna strana tela oduzeta, govor otežan - to su moguće posledice moždanog udara. Šta se zapravo tačno dešava u mozgu kad neko doživi šlog? I da li telo šalje znake upozorenja?
Detaljnije
Za patent koji bi sprečio krađe beba treba 45.000 evra
Aktuelnosti
Všedecenijske sumnje da se u porodilištima mogu zameniti ili čak iz njih nestati bebe konačno bi mogle biti otklonjene uzimanjem otisaka prsta od bebe i majke. Uređaj za biometrijsku identifikaciju roditeljstva-materinstva patentirao je naš mladi naučnik Komnen Lalović, koji je prošle godine za patent dobio nagradu Gr...
Detaljnije