Info

Bakterije iz Sibira novi borci protiv raka?
Aktuelnosti
Sibirski istraživači otkrili su nove sojeve bakterija koje proizvode prirodne antibiotike. Nova jedinjenja, prema rečima naučnika, mogu da pomognu u borbi protiv širokog spektra oboljenja, od ešerihije koli do raka.
Detaljnije
Umesto antibiotika - probiotik
Istraživanja i inovacije
Prema novim preporukama, za lečenje vaginalnih infekcija ne treba koristiti antibakterijske lekove. Vaginalete bi trebalo da sadrže laktobacile, mlečnu kiselinu i izoflavone soje.
Detaljnije
Još jedna transplantacija jetre u Urgentnom centru
Info
U Urgentnom centru KCS urađena je još jedna transplantacija jetre, pacijent se oseća dobro i planirano je već u utorak da ide kući.
Detaljnije
Ilić: Od posledica koje se povezuju sa virusom gripa umrlo 19 osoba
Aktuelnosti
U Srbiji je tokom ove sezone 19 osoba umrlo od posledica koje se povezuju sa virusom gripa, izjavo je danas direktor Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" Dragan Ilić.
Detaljnije
Klinika za urologiju počela saradnju sa AKH klinikom iz Beča
Aktuelnosti
Klinika za urologiju otpočela je saradnju sa AKH klinikom iz Beča u primeni najsavremenijih metoda lečenja, kao i usavršavanja naših lekara u oblasti urologije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da je to i strategija, da se što više stranih, poznatih stručnjaka dovodi u Srbiju.
Detaljnije
Moždani udar ne bira godine
Aktuelnosti
U invalidskim kolicima, jedna strana tela oduzeta, govor otežan - to su moguće posledice moždanog udara. Šta se zapravo tačno dešava u mozgu kad neko doživi šlog? I da li telo šalje znake upozorenja?
Detaljnije
Za patent koji bi sprečio krađe beba treba 45.000 evra
Aktuelnosti
Všedecenijske sumnje da se u porodilištima mogu zameniti ili čak iz njih nestati bebe konačno bi mogle biti otklonjene uzimanjem otisaka prsta od bebe i majke. Uređaj za biometrijsku identifikaciju roditeljstva-materinstva patentirao je naš mladi naučnik Komnen Lalović, koji je prošle godine za patent dobio nagradu Gr...
Detaljnije
 ČUVENI NBA LEKAR OTKRIO: Ako spavate na ovoj strani tela, skratićete život za 15 godina!
Info
Doktor Džon Dilard je bivši direktor "Plejer Divelepment" za NBA klub Nju Džersi Nets i objavio je preko 200 snimaka i članaka koji se tiču pobošljašanja zdravlja.
Detaljnije
Za sve noćne ptice: Ovako nedostatak sna utiče na vaše telo
Info
Da li se sećate kada ste se poslednji put pošteno naspavali? Ako je odgovor negativan, niste jedini, ali vreme je da saznate kakve posledice to ostavlja na vaše telo čak iako vi to ne primećujete.
Detaljnije