Možda nećete biti prvi teniser u svetu, ali ćet sigurno biti zdavi i puni energije, ako jedete kao on.

Foto: Instagram/Novak Đoković

"Dobro jutro! Čia puding, banana, semenke suncokreta, bademovo mleko, laneno seme... Svima želim lep dan!", napisao je Novak Đoković uz fotografiju koju je objavio na Instagramu.

Možda vam deluje komplikovano, ali zapravo nije. Čia seme može da se kupi u većini prodavnica zdrave hrane. Ne sadrži gluten i odličan je izvor kalcijuma i omega 3 masnih kiselina.

Puding napravite tako što ćete šolju ovih semenki ostaviti dva, tri sata (mada je najbolje celu noć) u bademovom mleku, koje takođe možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane.

Pudingu dodajte po kašičicu suncokretovih i samlevenih lanenih semenki, i doručak je spreman!

Foto: Instagram/Novak Đoković

Ručka prvog tenisera na svetu izgleda ovako: pileća supa sa rezancima od heljde, testenina bez glutena sa sušenim paradajzom, artičokama i šparglama.

"Da li je neko za ručak?", pita Đoković iz sliku koju je takođe objavio na Instagramu, i objašnjava da je reč o njegovom ručku pre treninga.

Sigurno već znate da je on objavio i knjigu "Serviraj za pobedu", u kojoj je objasnio principe zdrave i bezglutenske ishrane, i dao pregršt recepata.

Istina, neki od sastojaka su nam nedostupni ili skupi, ali su Đokovićevi recepti svakako dobar putokaz i osnova za neka jela koja dalje možemo da menjamo u skladu sa ponudom u našim prodavnicama, ali i sa našim "džepom".