Najteže je odoleti hrani između 18 i 22 sata, zato večera treba da bude najkasnije u 18 i 30.

Foto: Shutterstock

Naučnici su dugo pokušavali da odgonetnu da li vreme obroka ima veze sa metabolizmom i nakupljanjem masnih naslaga i konačno su došli do zaključka da su ove dve stvari vrlo povezane!

Naime, na kraju istraživanja, ispostavilo se da je najbolje vreme za doručak oko 7 sati ujutro, dok se ručak preporučuje između 12.30 i 13 sati. Najidealnije vreme za večeru jeste 18 i 18.30 časova, što još jednom potvrđuje teoriju da, ako želite da oslabite, ne treba da jedete posle 19 sati.

Osim toga, tri četvrtine osoba koje su učestvovale u ovom istraživanju izjavilo je da im je u mršavljenju pomoglo to što su imali lagan ručak, a međuobrok nisu izbegavali.

Ispitivanje je pokazalo i da su najkritičniji sati za dijetu između 18 i 22 sata, kada je najteže izdržati bez hrane i osobe koje su na dijeti u tom periodu najteže mogu odoleti iskušenjima.

Ovo istraživanje zapravo potvrđuje izreku - Doručak pojedite sami, ručak podelite s prijateljem, a večeru poklonite neprijatelju.

U stvari, rešenje nije u izbegavanju večere, već ona mora biti bar tri sata pre odlaska na spavanje. Osobe koje su bile uspešne u gubitku kilograma savetuju i da se obroci ne preskaču.