Korekcija bora i oblikovanje usana: radi se o ubacivanju gela hijaluronske kiseline, injekcionom metodom u različite slojeve kože, bilo radi esetske korekcije ili pak popunjavanja prirodno nastalih bora.Na tržištu ima nekoliko preparata, većina je potpuno bezbedna u smislu da ne daje alergijske reakcije niti bilo koje druge komplikacije.

To su biorazgradivi fileri, sa dužinom trajanja 1-2 godine. Radi se u lokalnoj anesteziji. Hematomi su kratkotrajne propratne reakcije. Odlične rezultate daju u kombinaciji sa radiotalasnim liftingom.

Mogu se raditi sve regije lica. Postoje i mezo fileri kada se hijaluronska kiselina ubacuje  u kožu vrata i dekoltea radi  poboljšanja tonusa kože.

Mezoterapija sve više dobija primenu u ove svrhe. Sem hijalurona u koktelima se primenjuju i mnoge druge supstance, kao što je retinol, C vitamin, argirelin i ekstrakti biljaka koji su delom i tajna metode, a imaju zadatak da poboljšaju regeneraciju svih slojeva kože i tonus krvnih sudova.

Samo uvođenje preparata iglom u mezoderm-srednji sloj kože, je stimulus za pojačanu sintezu kolagenih i elastičnih vlakana pa je rezultatat višestruki.Ipak, zbog toga što je metoda bolna, nije nešto što se svakodnevno radi, ali ko se jednom odluči da proba i vidi rezultate, zanemaruje bol.

Poslednje 2-3 godine je mezoterapija sopstvenom plazmom (PRP) na samom vrhuncu popularnosti antiage tretmana ,sa razlogom. To je najzdravije i najsigurnije ulaganje u budućnost.