Aktivnosti

Polenska alergija liči na najobičniju kijavicu, ali ako simptomi (zapušen nos, curenje nosa, kijanje) potraju i javljaju se uvek u istom periodu godine ili u istovetnim okolnostima, praćeni svrabom u nosu i očima, nekada i suzenjem očiju, radi se o alergijskoj kijavici i alergijskom konjunktivitisu objašnjava dr Nevenka Dimitrijevi...
Detaljnije
«KOŽA PAMTI» na Štrandu
Aktivnosti
Akcija „Koža pamti” održana je na glavnom platou Štranda. Specijalista dermatovenerolog, dr Jadranka Janković svim zainteresovanim građanima pregledala je mladeže I davala savete u vezi sa zaštitom kože. Kroz akciju je prošlo preko 120 ljudi.
Detaljnije
PODRŠKA ZA USPEŠNO RODITELJSTVO
Porodica
Dom zdravlja Niš se priključuje obeležavanju Svetske nedelje dojenja. U petak 07.08.2015. godine u parku «Čair», ispred Kulturnog centra, u peiodu od 18.00 do 20.00 sati, Razvojno savetovalište i Služba polivalentne patronaže organizuju edukativni skup.
Detaljnije
EKIPE PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA U GORNJEM KOMRENU I ČAMURLIJI
Aktivnosti
Dom zdravlja Niš «Kuća dobrog zdravlja» nastavlja sa akcijom na seoskom području u selima koja nemaju ambulantu u okviru akcije ”Približimo se pacijentima”.
Detaljnije
Izmene pravilnika rešavaju problem licenciranja i kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika
Aktuelnosti
Predstavnici svih komora‎ zdravstvenih radnika - lekara, farmaceuta, biohemičara, stomatologa i medicinskih sestara i tehničara učestvovali su u radu jučerašnjeg zasedanja Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije, na poziv predsednice Odbora prof. dr Slavice Đukić Dejanović.
Detaljnije
Sastanak predstavnika komora zdravstvenih radnika u Ministarstvu
Obaveštenja
Na sastanku je razgovarano o predlogu izmena i dopuna Pravilnika o bližim uslovima za sprovođenje KE za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike i Pravilnika o bližim uslovima za izdavanje, obnavljanje ili oduzimanje licence članovima komora zdravstvenih radnika, koje donosi ministar zdravlja.
Detaljnije
Dom zdravlja Niš: ČETVRTI BAZAR ZDRAVLJA – 2015
Najava događaja
U subotu 01.08.2015. godine od 10 – 12 časova na glavnom šetalištu u Niškoj Banji, Dom zdravlja Niš u saradnji sa GO Niška Banja, organizuje četvrti ovogodišnji Bazar zdravlja. Ovom prilikom građani će moći da provere svoje zdravlje besplatno i na licu mesta.
Detaljnije
Obeležen Dan sanitetske službe
Aktivnosti
U amfiteatru Vojnomedicinske akademije juče je obeležen Dan sanitetske službe. Skupu su prisustvovali ministri odbrane i zdravstva Bratislav Gašić i Zlatibor Lončar i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, sa saradnicima, zaposleni u vojnom zdravstvu i gosti.
Detaljnije
UPRKOS VRELINI EKIPE “PRIBLIŽIMO SE PACIJENTIMA“ U DONJEM KOMRENU
Aktivnosti
I pored ekstremno visokih temperatura Dom zdravlja Niš «Kuća dobrog zdravlja» nastavlja sa akcijom na seoskom području u selima koja nemaju ambulantu u okviru akcije ”Približimo se pacijentima”.
Detaljnije